Historisk arkiv

Eksterne rådgivere valgt til vurderingen av det statlige engasjementet i olje- og gassvirksomheten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Nr. 45/1999
Dato: 1. juli 1999

Eksterne rådgivere valgt til vurderingen av det statlige engasjementet i olje- og gassvirksomheten

Olje- og energidepartementet har nå valgt rådgivere som skal bidra i vurderingen av det statlige engasjementet i petroleumsvirksomheten, herunder Statens direkte økonomiske engasjement (SDØE) og Statoil.

- Departementet vil, i nært samarbeid med rådgiverne, gjennomføre en grundig utredning, for å sikre et best mulig beslutningsgrunnlag for den fremtidige organiseringen av det statlige engasjementet i petroleumssektoren. Det er viktig at vi får belyst ulike modeller for å gi premisser for langsiktige politiske valg. Vi må finne løsninger som vil sikre en god forvaltning av vår nasjonalformue, sier olje- og energiminister Anne Enger Lahnstein. Resultatet av arbeidet vil bli lagt fram for Stortinget i petroleumsmeldingen våren 2000.

Det er valgt to finansielle rådgivere; investeringsbanken Warburg Dillon Read, med hovedkontor i London, og Pareto Fonds ASA, med hovedkontor i Oslo.

Philip Lambert, som tidligere jobbet i en av de store investeringsbankene i London, er valgt som generell og strategisk rådgiver for departementet.

Av juridisk bistand har departementet knyttet til seg advokatfirmaet Thommessen, Krefting, Greve, Lund AS i samarbeid med advokatfirmaet Arntzen, Underland & Co ANS. Firmaet Van Bael & Bellis vil være departementets juridiske rådgiver innenfor EU/EØS-rettslige spørsmål. Videre er professor dr. juris Erling Selvig tilknyttet prosjektet.


Kontaktperson: Sissel Edvardsen 22 24 61 09

Lagt inn 2. juli 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen