Historisk arkiv

Nye fornybare energikilder i revidert nasjonalbudsjett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Nr.: 28/99
Dato: 10.05.99

Nye fornybare energikilder i revidert nasjonalbudsjett

I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett 1999 er det foretatt en justering av bevilgningen til investeringsstøtte til fornybare energikilder og effektive teknologier. En stor andel av prosjektene som mottar investeringsstøtte er langsiktige, og utbetalingene av støtten strekker seg ofte over flere år. Dette gjelder blant annet enkelte større fjernvarmeprosjekter.

Overføringene av bevilgede, men ikke utbetalte, midler fra 1998 til 1999 var om lag 194,5 millioner kroner, hvorav over 90 prosent er bundet opp i tilsagn gitt til ulike prosjekter. På denne bakgrunn foreslår regjeringen at det trekkes inn likviditet tilsvarende 70 millioner kroner, samtidig som det gis en tilsagnsfullmakt på et tilsvarende beløp. En tilsagnsfullmakt betyr at det kan gis tilsagn om investeringsstøtte i år, men at støtten først utbetales senere år.

"Inndragningen av likviditet i kombinasjon med en tilsagnsfullmakt vil ikke påvirke igangsetting av prosjekter inneværende år. Det kan også gjøre det lettere å realisere prosjekter hvor investeringene strekker seg over mange år," sier olje- og energiminister Anne Enger Lahnstein.

Statsråden viser også til at regjeringen i energimeldingen som ble lagt fram før påske, har foreslått en energipakke med en opptrapping av el-avgiften kombinert med tilskudd til blant annet investeringer i nye fornybare energikilder innenfor en ramme på inntil 5 milliarder over en ti-års periode.

Denne og andre pressemeldinger finner du på OEDs nettsider:http://odin.dep.no/oed/


Kontaktperson:
Sissel Edvardsen, tlf. 22 24 61 09

Lagt inn 10. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen