Historisk arkiv

Operatørskap for Ormen Lange-feltet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Nr.: 80/99
Dato: 17.12.1999

Operatørskap for Ormen Lange-feltet

Norsk Hydro tilbys operatørskapet for utbyggingen, og Shell tilbys operatørskapet for driften av et samordnet Ormen Lange-felt.

For å sikre en effektiv utnyttelse av ressursene i Ormen Lange-feltet er det avgjørende at alle deltakende selskapers tekniske og kommersielle kompetanse aktivt og på en forpliktende måte trekkes med både i utvikling og produksjon av ressursene i feltet.

Gassfunnet Ormen Lange, som ligger i utvinningstillatelsene 208, 209 og 250, ble påvist i 1997. Funnet ligger rett vest for Kristiansund, om lag 140 kilometer fra kysten. Foreløpige ressursestimater viser at Ormen Lange-feltet er det hittil nest største gassfunnet på norsk sokkel.

BPAmoco er operatør for utvinningstillatelse 208, Norsk Hydro for utvinningstillatelse 209 og Shell for utvinningstillatelse 250. Øvrige deltakere er Esso og Statoil.

I forbindelse med utviklingen av feltet vil alle realistiske transportalternativer utredes like grundig, herunder mulighetene for ilandføring i Midt-Norge/Møre. De landbaserte funksjonene vil bli utredet grundig. Kristiansund vil være et naturlig alternativ.


Kontaktperson
Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Lagt inn 20. desember 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen