Historisk arkiv

Regjeringen starter drøftinger med EU om gassmarkedsdirektivet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Nr. 2/99
Dato: 28. januar 1999

Regjeringen starter drøftinger med EU om gassmarkedsdirektivet

- Regjeringens siktemål er at gassmarkedsdirektivet skal innlemmes i EØS-avtalen dersom direktivet gir Norge mulighet til å videreføre en fullgod ressursforvaltning. Myndighetenes styring i forbindelse med alle stadier av utbygging og produksjon av gass må kunne ivaretas. Før det tas noen beslutning om å innlemme direktivet i EØS-avtalen, vil Regjeringen derfor søke å avklare med EU at vi kan videreføre en fullgod ressursforvaltning, sier olje- og energiminister Marit Arnstad.

Gassmarkedsdirektivet ble endelig vedtatt av Energiministerrådet 22. juni 1998 og trådte i kraft i EU 10. august 1998. Direktivet skal være gjennomført i nasjonal lovgivning i EU innen 10. august 2000.

Formålet med gassmarkedsdirektivet er å skape større konkurranse i det europeiske gassmarkedet. EFTA-statene er nå invitert til å innlemme gassmarkedsdirektivet i EØS-avtalen. Siktemålet i henhold til EØS-avtalen er da at EFTA-statene skal søke å gjennomføre direktivet i nasjonal rett samtidig med EU-landene innen 10. august 2000.


Kontaktperson: Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Lagt inn 28. januar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen