Historisk arkiv

Tilskudd til investeringer i ny fornybar energi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Nr.: 43/99
Dato: 29.06.99

Tilskudd til investeringer i ny fornybar energi

230 søknader om tilskudd til investeringer i bioenergi, spillvarme, fjernvarme og varmepumper er behandlet av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). 31 prosjekter vil få støtte i inneværende år. Det er også aktuelt å støtte fem fjernvarmeprosjekter som venter på konsesjon fra NVE.

- Det er gledelig å registrere den store interessen for å satse på miljøvennlig energiproduksjon, sier statssekretær Erlend Grimstad i Olje- og energidepartementet. – De mange søknadene illustrerer at målene for energiproduksjon basert på nye fornybare energikilder er innen rekkevidde, og at det er grunnlag for å styrke denne ordningen.

I St meld nr 29 (1998-99) Om energipolitikken la Regjeringen opp til en energipolitikk der miljømålene bestemmer produksjonsmulighetene. Det er nødvendig med omlegging av energiforbruk og energiproduksjon. Regjeringens mål er å begrense det totale energiforbruket, samt å produsere 3 TWh vindkraft, og 4 TWh vannbåren varme basert på nye fornybare energikilder, varmepumper og spillvarme innen år 2010.

Årets søknadsbunke viser at private og offentlige aktører over hele landet har en stor og økende interesse for miljøvennlig energiproduksjon. Til sammen ble det søkt om tilskudd på 440 millioner kroner til 230 ulike prosjekter.

De 31 prosjektene som tilbys en støtte på totalt 37 millioner kroner, vil kunne utløse en produksjon på 185 GWh per år. Det er i tillegg avsatt midler til å støtte fjernvarmeprosjekter som nå er under konsesjonsbehandling.

OEDs pressemeldinger finnes på http://odin.dep.no/oed/
NVEs pressemeldinger finnes på http://www.nve.no


Kontaktperson:
Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Lagt inn 29. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen