Historisk arkiv

Utbygging og drift av Tunefeltet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Nr.: 82/99
Dato: 20.12.1999

Utbygging og drift av Tunefeltet

Plan for utbygging og drift av Tunefeltet er godkjent i statsråd. Tune er et mellomstort gass- og kondensatfelt som ligger 10 km vest for Oseberg feltsenter. Rettighetshavere i Tune er Norsk Hydro (operatør), Statoil (SDØE), Elf og Total. Feltet inneholder 27 milliarder Sm3 gass og 7 millioner Sm3 kondensat.

- Gassen fra Tune vil bidra til å oppfylle norske gassalgsforpliktelser. Det er positivt at man ved å utnytte eksisterende infrastruktur klarer å skape solid økonomi i en liten satellittutbygging som Tune. Norsk sokkel er på vei inn i en moden fase, og dette illustrerer at aktørene utnytter eksisterende installasjoner på en fornuftig måte, sier olje- og energiminister Marit Arnstad.

Tunefeltet vil få oppstart i 2002. Planlagt produksjon er ca. 3 mrd Sm3 gass pr. år fram til 2006, og det planlegges å være i produksjon minst fram til 2010.

Totale investeringer for prosjektet vil være ca. 2,5 milliarder kroner. Den samfunnsøkonomiske nåverdien av prosjektet er beregnet til 4,2 milliarder 1999-kroner ved 7 % realrente.

Rettighetshaverne legger opp til en fleksibel utbyggingsløsning i tre faser. Den nå godkjente planen for utbygging og drift gjelder første fase, som innebærer en brønnramme med fire brønner og to 12' tommers rørledninger til Oseberg D-plattformen. Realisering av andre og tredje fase vil bety ytterligere brønner, men knyttet opp til den opprinnelige brønnrammen. En beslutning om dette vil blant annet avhenge av produksjonserfaringen fra første fase.


Kontaktperson:
Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Lagt inn 20. desember 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen