Historisk arkiv

IV Krav til anbudet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

IV Krav til anbudet

1. Generelle krav

Krav til anbud og anbudsprosedyren fremgår av vedlagte forpliktelser til offentlig tjenesteytelse, anbudsinvitasjonen samt forskrift om anbud i forbindelse med offentlig tjenesteytelse m. v.

I tillegg til dette gjør Samferdselsdepartementet oppmerksom på følgende:

a) Anbudet skal være utarbeidet på et skandinavisk språk eller engelsk.

b) Rutefly kan mot kompensasjon bli pålagt av Posten BA å ta med postsaker, jf. Postloven § 16 ( http://www.lovdata.no/all/tl-19961129-073-0.html#16).

For nærmere informasjon bes tatt kontakt med Posten BA ( http://www.posten.no).

c) Anbyder skal legge fram skatteattest, jf. Nærings- og handelsdepartementets rundskriv K-2/95, se kap. XI.

d) Det må klart redegjøres for eventuelle forbehold knyttet til anbudene, og hvilke konsekvenser dette kan få for kontrakten, jf. kap. X. Anbydere kan ikke ta forbehold som innebærer saldering av poster i anbudsbudsjettet, se kap. V, da dette vil være i strid med forutsetningene i kap. III, punkt 7.

e) Anbyderne har selv det fulle ansvar for å utarbeide trafikkprogram i samsvar med forpliktelsene til offentlig tjenesteytelse til enhver tid. Trafikkprogram skal ligge ved anbudene som leveres inn og inneholde en spesifikasjon av antall seter som tilbys på hver rute omfattet av forpliktelsene til offentlig tjenesteytelse, da dette kan bli et kriterium for tildeling av kontrakter, jf. kap. III, punkt 5. For anbud 1A defineres det relevante setetall i denne forbindelse som det totale antall seter tilbudt til og fra Kirkenes, Alta, Hammerfest og Vadsø. Anbyderne gjøres for øvrig oppmerksom på at det ikke er trafikkplikt 1. juledag og langfredag.

f) Rabattene som omfattes av gjennomgangsprisordningene (for eksempel ”Midipris” og ”Minipris”) skal tilbys både for rutene omfattet av forpliktelsene til offentlig tjenesteytelse og for transfertrafikk.

2. Tekniske og operative krav

Lufthavnene i de regionale ruteområdene som omfattes av anbudsinvitasjonen krever særlige tekniske og operative forutsetninger hos luftfartsselskapene. Selskapene må derfor sette seg nøye inn i de særlige forhold som gjør seg gjeldende på de aktuelle lufthavnene.

Luftfartsselskaper må i anbudet kunne dokumentere at de har de nødvendige tekniske og operative forutsetninger for å operere de aktuelle rutestrekningene. Dersom et selskap ikke kan dokumentere dette ved anbudsfristens utløp, må det i anbudet redegjøres for hvordan kravene kan innfris innen 1 april 2000.

Det er et krav at anbydere har lisens i samsvar med rådsforordning (EØF) 2407/92 av 23. juli 1992 om lisenser til luftfartsselskaper

( http://europa.eu.int/eur-lex/en/lif/dat/en_392R2407.html), samt at de har et gyldig Air Operator’s Certificate (AOC).

Operasjoner med fly skal skje i henhold til JAR-OPS 1, jf. Forskrift om gjennomføring av driftskrav i JAR-OPS 1 for ervervsmessig luftfarttransport med fly

(http://www.lovdata.no/for/sf/sd/sd-19981014-0993.html).

For eventuelle operasjoner med helikopter for anbud 6 skal anbyder ha gyldig AOC utstedt i henhold til JAR-OPS 3.

Anbydere må tilfredsstille de til enhver tid gjeldende norske bestemmelser.

Anbyderne må dokumentere at de vil være operasjonelle ved oppstart 1 april 2000.

Det gjøres oppmerksom på at Samferdselsdepartementet etter anbudsåpningen kan kreve at selskapet på kort varsel legger fram dokumentasjon fra lisensieringsmyndigheten for å få verifisert opplysningene i anbudet, eller dersom slik informasjon ikke foreligger, vil innhente slike opplysninger direkte fra lisensieringsmyndigheten.

Anbudene vil bli forelagt Luftfartsverket for gjennomgang av tekniske og operative forhold før valg av anbyder.

For nærmere informasjon:

Luftfartsverket

Luftfartsinspeksjonen

Wergelandsveien 1

Postboks 8124 Dep

0032 Oslo

Telefon 22 94 20 00

( http://www.luftfartsverket.no)

Lagt inn 25. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen