Historisk arkiv

Bruk av radiofrekvenser for telekommunikasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 81/98
Dato: 29. juli 1998

Bruk av radiofrekvenser for telekommunikasjon

Teleplan AS har på oppdrag fra Samferdselsdepartementet utredet hvordan blant annet ordninger med prising kan nyttes for å få til en effektiv bruk av frekvenser for telekommunikasjon, særlig mobile teletjenester. Teleplan AS står fullt ut ansvarlig for alle opplysninger, beregninger og vurderinger i utredningen.

- Utredningen fra Teleplan er et ledd i Samferdselsdepartementets løpende arbeid med å følge og vurdere utviklingen, både internasjonalt og nasjonalt, innenfor feltet telekommunikasjoner. Utredningen vil også være en del av bakgrunnsmaterialet for en arbeidsgruppe som Samferdselsdepartementet har nedsatt for å utrede spørsmål om prising av bruk av frekvenser. Arbeidsgruppen består av representanter fra Samferdselsdepartementet, Finansdepartementet og Post- og teletilsynet.

Arbeidsgruppens vil i løpet av høsten 1998 avgi sin rapport til Samferdselsdepartementet. Etter at rapporten foreligger vil jeg på vanlig måte vurdere de forslag som måtte komme. Stortinget ble i tilknytning til statsbudsjettet for 1998 varslet om at arbeidet skulle igangsettes, sier samferdselsminister Odd Einar Dørum i en kommentar.

Lagt inn 28. juli 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen