Historisk arkiv

Bygging av ny fotgjengerundergang under jernbanen i Drammen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 119/98
Dato: 20.11.98

Bygging av ny fotgjengerundergang under jernbanen i Drammen

Drammen kommune skal få anledning til å forskuttere 41,5 millionar kroner til bygging av fotgjengerundergang på riksveg 283 under jernbanen i bydelen Grønland i Drammen. Dette går fram av et forslag som regjeringen la fram i statsråd i dag.

Utbygging av riksveg 283 er en del av planene for hovedvegutbygging i Drammensområdet. Et fotgjengerundergang under jernbanen inngår i gang- og sykkelsystemet i tilknytning til prosjektet. Arbeidet med utbygging av riksveg 283 er vurdert igangsatt i perioden 2002-2007.

I forbindelse med bygging av blant annet nytt politihus som skal stå ferdig i 1999, måtte det skaffes utrykningsveg for politiet, uavhengig av jernbanekryssingen. Den planlagte fotgjengerundergangen vil dermed fungere som bilundergang og utrykkingsveg for politiet fram til ny riksveg 283 er bygget. Arbeidet med bygging av undergangen startet i mai i år og skal være ferdig høsten 1999.

Kostnadsoverslaget for prosjektet er 56 millioner kroner. Av dette beløpet skal Drammen kommune, Drammen energinett, Telenor AS og Jernbaneverket dekke til sammen 11 millioner kroner. I tillegg vil Drammen kommune dekke 3,5 millioner kroner i merkostnader ved å framskynde byggingen av fotgjengerundergangen. Forskutteringsbeløpet blir dermed 41,5 millioner kroner.

Forskutteringsbeløpet vil bli refundert uten kompensasjon for renter og prisstigning. Tidspunktet for tilbakebetaling fra staten vil bli avklart i forbindelse med revisjon av Nasjonal transportplan 2002-2011 og påfølgende handlingsprogram, heter det i forslaget fra regjeringen.

Lagt inn 20. november 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen