Historisk arkiv

Dørum bekymret over økningen i antall dødsulykker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 1/1998
Dato: 2. januar 1998

Dørum bekymret over økningen i antall dødsulykker

  • Jeg ser alvorlig på økningen i antallet drepte i trafikken i 1997 og vil følge utviklingen nøye framover. Vi må imidlertid være klar over at endringer fra år til år til dels kan skyldes tilfeldigheter. Derfor bør vi være forsiktige med å trekke for bastante konklusjoner av fjorårets tall, sier samferdselsminister Odd Einar Dørum i en kommentar til ulykkestallene i vegtrafikken for 1997.
  • I Norsk veg- og vegtrafikkplan for perioden1998-2007 er trafikksikkerhet gitt høy prioritet. Hvis antall ulykker øker betydelig i tiden framover, vil det bli nødvendig å vurdere innsatsen og planene på nytt.
  • Selv om ulykkesbildet er alvorlig, er det positivt at det samlede antall personskadeulykker i trafikken ikke synes å øke i 1997, på tross av økt trafikkmengde. Videre vil jeg peke på at skolestart for 6-åringene ikke har ført til flere drepte og skadde barn i trafikken, slik mange fryktet. Årsaken kan være økt oppmerksomhet om barnas problemer i trafikken. Trafikksikkerhet kom særlig i fokus under debatten om 6-åringenes skolestart. Dette førte til en ny giv når det gjaldt trafikksikkerhet for barn. Det har i 1997 vært utført et meget godt arbeid i flere kommuner for å sikre barn i trafikken. Vi må imidlertid være klar over at i 1998 vil nye 6-åringer begynne på skolen. Ingen må derfor hvile på laurbærene. Arbeidet for et tryggere trafikkmiljø for barna må fortsette med full tyngde også i 1998, sier samferdselsminister Odd Einar Dørum som minner om at det bak hvert eneste dødsfall skjuler det seg en tragedie.
Lagt inn 7. januar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen