Historisk arkiv

Forhandlinger om bankfusjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 113/98
Dato: 101198

Samferdselsminister Odd Einar Dørum:

Forhandlinger om bankfusjon

- Jeg har vært holdt løpende orientert om de forhandlinger som har skjedd, og tar den situasjonen som har oppstått til etterretning, sier samferdselsminister Odd Einar Dørum i en kommentar til forhandlingene om mulig fusjon mellom Kreditkassen, Fokus Bank og Postbanken.

- Forhandlingene mellom Posten og Postbanken når det gjelder bruken av postnettet har foregått på et rent forretningsmessig grunnlag. Når tilbudet som ble gitt fra Postens side ikke ble godtatt av Kreditkassen og Fokus Bank, må jeg ta det til etterretning. Jeg har ment og mener fremdeles at fusjonen, med sentrum i Trondheim og med Postens og bankenes landsdekkende nett, var en god ide. Når vi nå er i en situasjon der fusjonen ikke ser ut til å bli noe av, vil jeg på nytt foreta en vurdering av Postbankens stilling framover, medregnet spørsmålet om å gjøre Postbanken om til aksjeselskap, sier samferdselsministeren.

- Det er viktig for meg at det ikke sås noen tvil om at vi skal ha et landsdekkende postnett og tilgang til banktjenester over hele landet også i framtiden, uansett organisasjonsform for Postbanken, sier Dørum.

Lagt inn 11. november 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen