Historisk arkiv

Luftfartsverkets treningssenter "deles" mellom Tjeldsund og Trandum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 18/98
Dato: 25. februar 1998

Luftfartsverkets treningssenter "deles" mellom Tjeldsund og Trandum

Samferdselsminister Odd Einar Dørum går inn for en delt løsning for lokalisering av Luftfartsverkets treningssenter (LVTS) og har i dag bedt styret i Luftfartsverket om å følge opp dette. Denne løsningen betyr at brann- og redningstjenesten legges til Norges Brannskole, Tjeldsund i Nordland, mens den øvrige utdanningen blir værende på Trandum i Akershus.

Luftfartsverkets treningssenter har som oppgave å drive opplæring av personell innenfor brann-, rednings- og plasstjeneste. I tillegg avholdes kurs innen elektro, renhold, byggevedlikehold og arbeidsledelse. Treningssenteret har gjennom mange år hatt sitt tilholdssted på Gardermoen, men flyttet i oktober i fjor til leide lokaler i Trandum leir. Flyttingen hadde sammenheng med at undervisningsbygget måtte rives på grunn av opprenskningstiltak, etter at det ble avdekket stor forurensning fra Forsvarets virksomhet i området.

- Sett på bakgrunn av Regjeringens distriktspolitikk og de miljømessige forholdene på Trandum, er det en god løsning å legge opplæringen innenfor brann- og redningstjeneste ved Luftfartsverkets treningssenter til Norges Brannskole, Tjeldsund, sier samferdselsminister Odd Einar Dørum.

Lagt inn 26. februar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen