Historisk arkiv

Miljøhandlingsplan for samferdselssektoren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 127/98
Dato 27.11.98

Miljøhandlingsplan for samferdselssektoren

Samferdselsdepartementet har utarbeidet en miljøhandlingsplan for samferdselssektoren. Planen gir en samlet gjennomgang av tiltakene for å redusere miljøproblemene knyttet til samferdsel. Den bygger på forslag til statsbudsjett for 1999, langtidsplanene for samferdselssektorene og andre langtidsplaner.

I planen er det lagt vekt på å beskrive status, utviklingstrekk og tiltak innenfor følgende områder: Vern og bruk av biologisk mangfold , friluftsliv, kulturminner og kulturmiljøer, hav- og vannforurensning, helse- og miljøfarlige kjemikalier, avfall og gjenvinning, klimaendringer, luftforurensninger, støy og internasjonalt miljøvernsamarbeid.

Samferdselsdepartementet og Forsvarsdepartementet er de to første departementene som har utarbeidet miljøhandlingsplaner for sine ansvarsområder. Tilsvarende planer vil etterhvert bli laget for andre departementers ansvarsområder.

”Miljøhandlingsplanen for samferdselssektoren 1998” er tilgjengelig i fulltekst på Internett, Odinbasen, adresse: www.dep.no./sd/publ/1998/miljohandlingsplan/

Heftet ”Miljøhandlingsplan for samferdselssektoren 1998” (74 sider) er gratis og kan bestilles fra:

Statens trykksakekspedisjon, Postboks 8169 Dep, 0034 Oslo, telefaks: 22 24 27 86. E-post adresse: ste-bestilling@ft.dep.telemax.no

Bestillingsnummer: N-0518B

Lagt inn 27. november 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen