Historisk arkiv

Norsk lastebiltransport i Østerrike: Spesiell "vektgrense" opphører

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 88/98
Dato 260898

Norsk lastebiltransport i Østerrike:

Spesiell "vektgrense" opphører

- Østerrikske myndigheter vil heretter behandle norske lastebiltransportører på lik linje med transportører fra EU-landene når det gjelder maksimum tillatt totaltvekt. Dette betyr at 40 tonn i praksis blir maksimum tillatt totalvekt også for norskregistrerte lastebiler som trafikkerer vegnettet i Østerrike. Denne grensen er for øvrig slått fast både i EØS-avtalen og i EUs regelverk.

Dette opplyser samferdselsminister Odd Einar Dørum, etter at han i går hadde et møte med den østerrikske transportministeren Caspar Einem, som i juli i år overtok formannskapet for EUs ministerråd for transport, telekommunikasjoner og forskning.

  • Østerrikske myndigheter har til nå diskriminert norske lastebiltransportører ved å ilegge gebyr for totalvekt som overstiger en spesiell grense med 38,6 tonn som maksimum tillatt totalvekt. Jeg har nå fått bekreftet fra den østerrikske transportministeren at denne spesielle praksisen vil opphøre.
  • Ved møtet i går gjennomgikk vi ellers de prioriteringer som det østerrikske EU-formannskapet legger opp til når gjelder transport, telekommunikasjoner og forskning. Jeg benyttet i den forbindelse også anledningen til å orientere om norske synspunkter på saker som er viktige for Norge, sier samferdselsminister Odd Einar Dørum.
Lagt inn 26. august 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen