Historisk arkiv

Plassering av postkasser:Service og kvalitet for posttjenester skal sikres

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Dato 07.08.98

Plassering av postkasser:

Service og kvalitet for posttjenester skal sikres

- Samferdselsdepartementet ba 23. juli i år Post- og teletilsynet om å vurdere den prosessen som Posten har satt i gang for å effektivisere omdeling av post, noe som i en del tilfeller kan bety flytting eller samling av mottakernes postkasser. Post- og teletilsynet har i dag kommet med sitt svarbrev, og departementet vil komme tilbake med mer konkrete merknader til brevet snarest mulig, opplyser samferdselsminister Odd Einar Dørum.

Post- og teletilsynet konkluderer i brevet med at Posten rettmessig kan anmode folk om å flytte sine postkasser, og at Posten kan kreve at mottaker henter sine postsendinger på postkontor eller lignende dersom postkassen ikke settes opp på anvist sted.

- Posten må likevel forholde seg til de konsesjonskravene som er satt når det gjelder servicenivå. I konsesjonskravene forutsettes det blant annet at postkassene settes opp ved eller i nærheten av bosted. Jeg registrerer at Post- og teletilsynet nå vurderer Postens servicenivå når det gjelder plassering av postkasser, sett i forhold til konsesjonskravene. I den forbindelse vurderes også hvordan konsesjonskravene skal praktiseres. Disse vurderingene skjer som et ledd i tilsynets gjennomgang av Postens årsrapport for 1997 til Post- og teletilsynet. Posten skal innen 28. august i år gi ytterligere opplysninger til Post- og teletilsynet i forbindelse med denne gjennomgangen. Jeg vil derfor ikke kommentere dette spørsmålet nå, sier Dørum.

- Jeg har merket meg at Posten erkjenner at denne saken kunne ha vært bedre håndtert fra deres side. I den grad det har vært uheldig opptreden fra Posten, har jeg tillit til at dette vil bli rettet opp. Målet må i denne type saker være å finne løsninger som både postmottakerne og Posten er fornøyd med. Jeg vil i samråd med Posten se på hvilken lærdom vi kan trekke ut av denne saken, sier samferdselsminister Odd Einar Dørum.

Lagt inn 7. august 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen