Historisk arkiv

Rapport om gardermobanen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 32/98
Dato 270398

Rapport om gardermobanen

- Rapporten “Prosjekt Gardermobanen”, som er utarbeidet på oppdrag fra styret i NSB Gardermobanen AS, vil nå bli behandlet av selskapet og av NSB BA. Den vil være en del av det materialet som vil inngå i vurdering av hele Gardermoprosjektet.

Dette sier politisk rådgiver Tore Killingland i Samferdselsdepartementet, i forbindelse med at et uavhengig utvalg har lagt fram rapporten “Prosjekt Gardermobanen”. Utvalget ble i desember i fjor oppnevnt av styret for NSB Gardermobanen AS, og rapporten ble i dag overlevert til generalforsamlingen i selskapet.

Killingland viser til at Samferdselsdepartementet tidligere i år har varslet at det skal foretas en bred gjennomgang av utbyggingen av Oslo Lufthavn Gardermoen og Gardermobanen.

- Dette arbeidet skal omfatte både planleggings- og utbyggingsfasen, med vekt på beslutningsprosesser, ansvarsforhold, organisering av arbeidet, økonomiske anslag, kostnadsstyring, rutiner for kvalitetssikring og informasjonsflyt. Miljøaspektet skal ha særlig oppmerksomhet. En evalueringsgruppe vil bli oppnevnt med det første, med sikte på at den skal ta til med arbeidet i løpet av våren 1998, sier politisk rådgiver Tore Killingland.

Lagt inn 30 mars. 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen