Historisk arkiv

Samferdselsminister Odd Einar Dørum - til Brussel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Dato 21.09.98

Samferdselsminister Odd Einar Dørum - til Brussel

Samferdselsminister Odd Einar Dørum er i dag i Brussel, der han skal ha møte med EU-kommisjonens medlem Neil Kinnock, som er ansvarlig for EU-kommisjonens arbeid med transportsaker.

Utvikling av en samordnet transportpolitikk, med større vekt på å innarbeide miljøhensyn i transportplanlegging og -virksomhet, er blant emnene som vil bli tatt opp ved møtet, sammen med europeisk samarbeid for å styrke og modernisere jernbanen. Spørsmål som gjelder flyplassavgifter og overføring av slike avgiftsinntekter fra trafikksterke til mindre trafikkerte flyplasser, vil også bli drøftet. På dagsordenen står ellers spørsmål om å opprette en ny sivil europeisk flysikkerhetsmyndighet. Det blir også drøftinger om EUs forhandlinger med land i Sentral- og Øst-Europa om en felles luftfartsavtale.

Disse er med i samferdselsminister Dørums følge ved besøket i Brussel:

Departementsråd Per Sanderud, Samferdselsdepartementet, ambassadør Einar Bull og samferdselsråd John Arild Jenssen, begge EU-delegasjonen, Brussel.

-----

Priv. til red

Pressekonferanse: 21.9.kl 1715 (etter samferdselsministerens møte med kommisjonsmedlem Kinnock), Den norske EU-delegasjonen, 17, rue Archimède, Brussel.

Samferdselsministeren kan også besvare spørsmål fra pressen etter formiddagsmøtet på delegasjonen, som avsluttes kl 1130 (avreise fra delegasjonen kl 1215).

For kontakt med samferdselsministeren og nærmere opplysninger om presseopplegg - ring EU-delegasjonen: + 32 2 234 11 11.

Lagt inn 22. september 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen