Historisk arkiv

Samferdselsminister Odd Einar Dørum: bekymret over økningen i antall dødsulykker og skadde i trafikken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 139/1998
Dato 30.12.1998

Samferdselsminister Odd Einar Dørum:

bekymret over økningen i antall dødsulykker og skadde i trafikken

- Utviklingen med fortsatt økning av antall drepte i vegtrafikken, er alvorlig. For 1998 ser økningen ut til å bli særlig stor for trafikkgruppene motorsyklister, syklister og fotgjengere.

Ulykkesbildet er alvorlig, og det er ikke minst alvorlig at det totale antall skadde i trafikken også ser ut til å øke.

- Jeg vil ta initiativ til en bred gjennomgang av alle typer tiltak som kan endre denne utviklingen. Det er særlig viktig at de nasjonale strategier som vi nå utvikler i trafikksikkerhetsarbeidet fører til mer forpliktende planer og at de praktiske tiltakene gjennomføres med større trykk, sier samferdselsminister Odd Einar Dørum.

Nye tiltak

  • Regjeringen legger i løpet av 1999 fram forslag om endringer av promillegrensen, fra 0,5 til 0,2. Samferdselsdepartementet tar sikte på å fremme forslag om å innføre forbud mot bruk av håndholdt mobiltelefon ved bilkjøring i løpet av våren 1999.
  • Samferdselsdepartementet og Vegdirektoratet arbeider nå med et opplegg for etablering av ulykkesanalysegrupper. Disse gruppene skal se nærmere på årsakene til at ulike ulykker inntreffer. Videre arbeides det med et prikkbelastningssystem for førerkortinnehavere, opplyser samferdselsminister Odd Einar Dørum.

Informasjonssjef Ivar Torvik Tlf.: 22 24 81 08 (Privat 22 60 21 42) Telefax 22 24 95 71
Lagt inn 30. desember 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen