Historisk arkiv

Sentrumsringen i Drammen: Kostnadsøkning og forsinkelse for Bragernesprosjektet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 45/98
Dato:150598

Sentrumsringen i Drammen: Kostnadsøkning og forsinkelse for Bragernesprosjektet

Kostnadene for vegprosjektet Bragernes i Drammen er nå beregnet til 780 - 785 millioner kroner, avhengig av framdriften for prosjektet. Dette er om lag 40 prosent høyere enn det som ble lagt til grunn i det opprinnelige budsjettforslaget for 1998, går det fram av et forslag som er lagt fram i statsråd i dag.

Prosjektet inngår som en del av planen for utbygging av Sentrumsringen i Drammen og hovedvegene i området. Prosjektet omfatter en 3,5 kilometer vegstrekning. Av dette er 2,3 kilometer en fjelltunnel, mens 0,9 kilometer er en såkalt miljøtunnel.

I forslaget vises det til at prosjektet er forsinket i forhold til tidligere planer, som forutsatte åpning av den nye vegen i 2000. - Med den forsinkelsen man allerede har hatt, er det ikke realistisk å åpne prosjektet før høsten 2001. Vegdirektoratet tilrår åpning sommeren 2002. Samferdselsdepartementet er enig i dette. En slik løsning vil i større grad gi rom for å fullføre de planlagte miljø- og trafikksikkerhetstiltakene i Buskerud, heter det.

På grunn av den store kostnadsøkningen har Samferdselsdepartementet gitt Vegdirektoratet melding om at større ombyggingsarbeider ikke må settes i gang før Stortinget endelig har sluttet seg til prosjektet. Det er likevel gitt tillatelse til å starte forberedende arbeider og til å inngå kontrakter, med forbehold om endelig godkjenning fra Stortinget.

Samferdselsdepartementet legger til grunn at hovedvegutbyggingen i Drammensområdet skal gjennomføres som tidligere vedtatt. Den store kostnadsøkningen fører likevel til at utbyggingen blir forsinket. Tidspunktet for når de statlige bevilgningene til hovedvegutbyggingen vil bli innfridd, må avklares i forbindelse med utarbeiding av handlingsrogram for utbygging av vegnettet for perioden 2002-2011.

Lagt inn 15. mai 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen