Historisk arkiv

Aksjonæravtalene er like

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 146/1999
Dato: 17.12.1999

"Telenor - Telia": Aksjonæravtalene er like

På bakgrunn av en del medieoppslag i det siste om aksjonæravtalen i forbindelse med den tidligere planlagte sammenslåingen av Telenor AS og Telia AB vil Samferdselsdepartementet gjøre oppmerksom på følgende:

  • De engelske, norske og svenske versjonene av teksten til aksjonæravtalen er helt like. De ble utarbeidet på basis av en framforhandlet engelsk tekst, det vil si en tekst som partene var enige om.
  • Aksjonæravtalen - i norsk tekst – fulgte i sin helhet med som vedlegg til stortingsproposisjonen om sammenslåing av Telenor og Telia. Stortingsproposisjonen ble lagt fram i statsråd 16. april i år.
  • I forbindelse med utarbeiding og framlegging av de to proposisjonene var det 9. april i år et møte i Stockholm, der embets- og tjenestemenn fra de to land gjensidig gjennomgikk og kom med merknader til teksten i de to proposisjonene. Fra svensk side framkom det overhodet ikke merknader til den norske proposisjonens omtale av stemmerettsreglene som skal brukes ved loklisering av ledelsen av forrretningsområdene.
  • I tidsskriftet Telecom Revy av 30. september i år blir styreleder Jan-Åke Kark i ”Telenor/Telia” intervjuet om blant annet spørsmål som gjelder stemmerettsreglene for styret i det ”sammenslåtte selskapet”. Følgende gjengis fra intervjuet:

” Har styreformannen dobbeltstemme?”

- Ja, det har styreformannen.

”Vil denne dobbeltstemmen kunne være utslagsgivende i lokaliseringsvalg av deler av virksomheten ved ulikt syn fra de to land?”

- Nei, det kan den ikke. I strategiske spørsmål må det være enighet og aksept fra begge land og fra selskapet om hva som er det best forretningsmessig tjenlige”.

Lagt inn 20. desember 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen