Historisk arkiv

Anbud for drift av regionale flyruter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 79/1999
Dato: 30. juni 1999

Anbud for drift av regionale flyruter

Samferdselsdepartementet har i dag mottatt åtte anbud for drift av regionale flyruter i Norge, fra følgende selskaper: Arctic Air AS, Coast Air AS, Norwegian Air Shuttle AS, Kato Airline AS, SAS, Widerøe’s Flyveselskap ASA, Helikopter Service AS og Lufttransport AS. Anbudene gjelder for perioden 1. april 2000 til 31. mars 2003. De mottatte anbudene ble åpnet i dag, i nærvær av representanter for anbyderne. Frist for innsending av anbud var satt til 25. juni i år.

Anbudsinnbydelsen omfattet 12 ruteområder fordelt på i alt 19 anbud. Fem av ruteområdene besto av ett enkelt anbud og de øvrige ruteområdene av to anbud hver. For ruteområder med to anbud har det vært anledning for flyselskapene til å slå sammen anbudene til ett samlet anbud.

Samferdselsdepartementet vil nå gå gjennom anbudene, med sikte på å velge flyselskap som vil få enerett til å betjene de forskjellige ruter og ruteområder. Valg av flyselskap kan tidligst skje 25. august 1999. Så snart Samferdselsdepartementet har besluttet at det ikke er behov for etterfølgende forhandlinger vil kompensasjonskrav offentliggjøres. Ved eventuelle etter-følgende forhandlinger vil kompensasjonskrav bli offentliggjort så snart forhandlinger er sluttført.

I forbindelse med gjennomgangen tar Samferdselsdepartementet forbehold om at mottatte anbud tilfredsstiller de anbudsspesifikasjoner som er fastsatt av departementet. Tildeling av kontrakt skal skje til det anbud, eller kombinasjoner av anbud, som gir lavest behov for godtgjørelse fra staten for hvert av de 12 ruteområdene og som ellers tilfredsstiller fastsatte krav.

Lagt inn 30. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen