Historisk arkiv

Både ”T-banering” og "dobbeltspor Skøyen - Asker" i 2000-budsjettet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 135/1999
Dato: 23. november 1999

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll:

Både ”T-banering” og "dobbeltspor Skøyen - Asker" i 2000-budsjettet

På bakgrunn av en del medieoppslag og kommentarer i siste uke, gjør jeg oppmerksom på at både ”T-baneringen i Oslo” og ”nytt dobbeltspor Skøyen – Asker” er omtalt i Samferdselsdepartementets budsjettproposisjon for 2000. Jeg ser begge disse prosjektene som en viktig oppstart på ”Oslopakke 2”, som skal være en plan for forsert utbygging av kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

For T-baneringen foreslås anleggsstart i 2000. Første etappe ventes åpnet i 2003 og hele anlegget i 2006. Kommunen forutsettes å være byggherre. Finansieringsopplegget er meget gunstig for kommunen, som bare skal betale om lag 25 prosent av investeringskostnadene. Resten foreslås dekket over statsbudsjettet og av bompenger.

Lokale myndigheter har foreløpig ikke villet fatte konkrete vedtak om trafikantbetaling til finansiering av Oslo-pakke 2. Slike vedtak er nødvendige som grunnlag for en helhetlig utbygging av kollektivtrafikken i Oslo og Akershus utover forslagene vedrørende T-banen og jernbanen.

------

T-baneringen er omtalt under ”Kollektivtrafikktiltak” på sidene 115 og 116 og ”Forsert kollektivutbygging i Oslo- og Akershusregionen – Oslopakke 2” på sidene 94-96 i Samferdselsdepartementets budsjettproposisjon for 2000.

Lagt inn 23. november 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen