Historisk arkiv

Børsnotering av Telenor/Telia: Nordiske finansielle rådgivere er utpekt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 122/99
Dato: 26.10.99

Børsnotering av Telenor/Telia: Nordiske finansielle rådgivere er utpekt

Eierne av Telenor AS og Telia AB – henholdsvis den norske og svenske stat - inngikk 19. oktober i år en avtale om et nordisk bankkonsortium for børsnotering av Telenor/Telia. Avtalen innebærer blant annet at en norsk og to svenske investeringsbanker skal lede det nordiske bankkonsortiet.

Den norske og svenske stat har i dag innledet sluttforhandlinger med disse investeringsbankene. De utpekte nordiske bankene er DnB Markets, Carnegie og Enskilda Securities. DnB Markets vil være hovedansvarlig for å tilrettelegge aksjesalg i det norske markedet, og Carnegie og Enskilda Securities vil ha hovedansvaret for tilrettelegging i de svenske, danske og finske markedene.

De hovedansvarlige for å legge til rette for børsintroduksjonen vil dermed være de to tidligere utpekte såkalte ”Global Co-Ordinators” (Warburg Dillon Read og Morgan Stanley Dean Witter) som hovedsakelig er innrettet mot det internasjonale markedet og de tre såkalte ”Nordic Lead Managers” som hovedsakelig er innrettet mot det nordiske markedet. De øvrige investeringsbankene i det nordiske og internasjonale bankkonsortiet vil bli utpekt i løpet av høsten 1999. Børsintroduksjonen skal etter planen skje i april 2000.

Honoraret til investeringsbankene vil i alt være opptil 1,5 prosent av plassert beløp. Til sammenligning har honoraret ved de tre siste børsintroduksjonene i telebransjen i Europa (Sonera, Swisscom og France Telecom) ligget mellom 2,2 og 2,7 prosent av plassert beløp.

Lagt inn 26. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen