Historisk arkiv

Driftsforholdene ved oslo lufthavn gardermoen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.19/1999
Dato:02.03.99

Samferdselsminister Odd Einar Dørum:

Driftsforholdene ved oslo lufthavn gardermoen

- Det materialet som nå er mottatt fra Luftfartsverket vil bli nøye vurdert i Samferdselsdepartementet. Luftfartsverkets rapporter vil være en del av departmentets grunnlag for arbeidet med en stortingsmelding som vil ta for seg blant annet driftsforholdene ved Oslo lufthavn Gardermoen. Stortingsmeldingen blir lagt fram i løpet av mars i år, og den vil ellers omfatte arbeidet med å gjøre jernbanetunnelen ”Romeriksporten”, på Gardermobanen, ferdig til bruk for jernbanetrafikk.

Dette sier samferdselsminister Odd Einar Dørum i forbindelse med han i dag har mottatt rapporter med en bred vurdering av igangsetting og drift av Oslo lufthavn Gardermoen. Rapportene er utarbeidet av Luftfartsverket, på oppdrag fra Samferdselsdepartementet. I rapportene er det lagt vekt på forhold som gjelder miljø og sikkerhet. Rapportene omfatter også en redegjørelse som særlig tar for seg prosedyrer og rapportering i forbindelse med bruken av avisingsvæsker ved flyplassen på Gardermoen.

- Som en del av departmentets oppfølging av saken, vil jeg i neste uke ha et møte med Luftfartsverket, Oslo Lufthavn AS og flyselskapene for å drøfte ulike sider ved driftsforholdene på Gardermoen og samarbeid med sikte på å få et best mulig resultat for brukerne av flyplassen, sier samferdselsministeren.

Lagt inn 2. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen