Historisk arkiv

Fire søkere til stilling som direktør for Jernbaneverket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.
Dato 23 april 1999

Fire søkere til stilling som direktør for Jernbaneverket

Samferdselsdepartementet har mottatt fire søknader til den ledige stillingen som direktør for Jernbaneverket. Disse har søkt stillingen:

Prosjektdirektør Steinar Killi, 58 år, Oslo Assisterende jernbanedirektør Åge Lien, 39 år, Lunner Direktør Olav Jan Støve, 48 år, Asker Jernbanerådgiver Jørg Westermann, 43 år, Tysvær

Jernbaneverket er et eget forvaltningsorgan med ansvar for drift, vedlikehold og investeringer i jernbaneinfrastrukturen. Jernbaneverket har dessuten ansvaret for trafikkstyringen, fordelingen av kapasiteten på sporet overfor jernbaneselskapene (sportilgangsmyndighet) og innkreving av kjørevegsavgift. Jernbaneverkets budsjett inngår i statsbudsjettet.

Jernbaneverket er organisert med et hovedkontor og en sentral utbyggingsenhet som ivaretar byggherreansvaret for nyinvesteringer i infrastrukturen, mens ansvaret for forvaltningen av det offentlige jernbanenettet, drift og vedlikehold er fordelt på fire regioner. I tillegg kommer leverandørenhetene Baneservice, Ingeniørtjenesten, Bane Energi og Bane Tele.

Lagt inn 23. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen