Historisk arkiv

Forslag om "Østfoldpakken" legges fram i høst

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 91/99
Dato: 10.09.1999

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll:

Forslag om "Østfoldpakken" legges fram i høst

- Regjeringen vil i løpet av høsten legge fram forslag om innkreving av bompenger for å finansiere deler av kostnadene til utbygging av E6 og E18 i Østfold og utbygging av ny jernbanelinje gjennom Moss. Prosjektene inngår i den såkalte ”Østfoldpakken. Regjeringen er innstilt på å finne en praktisk og økonomisk ordning for gjennomføring av ”fase I – Østfoldpakken”, opplyser samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll.

- E6 og E18 gjennom Østfold har i dag for dårlig standard for dagens og framtidens trafikk. Ulykkesutviklingen på disse vegene i fylket er foruroligende. Utbygging av E6 og E18 vil i stor grad bidra til å redusere antall ulykker og alvorlighetsgraden i ulykkene.

- Det er også viktig å legge til rette for effektiv jernbanetrafikk innen og gjennom Østfold og for at en større andel av trafikantene reiser med kollektivtransport, både innen fylket og ikke minst til og fra Osloområdet. Bygging av dobbelt jernbanespor mellom Sandbukta og Moss stasjon er et ledd i Regjeringens satsing på Østfoldbanen. Det nye dobbeltsporet, som vil bli lagt i tunnel, vil sammen med ny stasjon og kollektivterminal, ha stor betydning for byutviklingen i Moss og utviklingen når det gjelder næringsliv og arbeidsplasser, sier samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll.

Lagt inn 10. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen