Historisk arkiv

Innføring av lik telefontakst i hele Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 80/99
Dato 1.07.1999

Innføring av lik telefontakst i hele Norge

  • Innføring av like telefontakster i hele Norge innebærer at et sterkt politisk ønske er blitt til virkelighet. Felles lokaltakst i hele landet vil redusere avstandsulempene ytterligere og være en stor fordel for husholdninger og bedrifter i distriktene. Dette betyr at høyeste telefontakst i Norge er redusert til en tiendedel i løpet av 10 år, sier samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll i en kommentar til at Telenor fra 1. juli innfører lik telefontakst i hele landet.
  • Teleprisene har blitt redusert hvert eneste år i løpet av 90-tallet. Tar vi utgangspunkt i 1989-prisene og dagens ringemønster representerer dette en lettelse på 8,7 milliarder kroner på årsbasis for husholdninger og bedrifter. Innføringen av en felles telefontakst vil redusere teleprisene ytterligere. Grovt sagt regner man med at to tredjedeler av prisreduksjonen har kommet næringslivet og det offentlige til gode, mens husholdningene har fått en tredjedel.
  • Mens vi på 80-tallet var blant de land som hadde de høyeste telefontakstene i Europa, har Norge i løpet av 90-tallet fått de billigste teletjenestene. Teleprisene er for norsk næringsliv dermed snudd fra å være en ulempe til å bli et konkurransefortrinn, sier samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll.
Lagt inn 1. juli 1999av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen