Historisk arkiv

Nasjonal transportplan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 14/99
Dato: 15.02.99

Samferdselsminister Odd Einar Dørum om:

Nasjonal transportplan

-Vi har fått et nyttig bidrag til en nødvendig debatt om mål, virkemidler og ressursbruk for transportsektoren i tida framover. Jeg har særlig merket meg den sterke vekt som legges på økt sikkerhet for alle typer transport og tiltak for å bøte på trafikkens negative følger for miljøet. Næringslivets behov for effektive transportløsninger og transportens betydning for en spredt bosetting, er også tydelig framhevet.

Dette sier samferdselsminister Odd Einar Dørum i en kommentar til

utredningen ”Utfordringsdokument - Nasjonal transportplan 2002-2011”, som i dag ble lagt fram av Luftfartsverket, Kystverket, Jernbaneverket og Statens vegvesen. Dokumentet er en del av de fire statlige samferdselsetatenes arbeid med å få fram materiale som skal inngå i grunnlaget for Samferdselsdepartementets arbeid med Nasjonal transportplan for perioden 2002-2011.

Den nye nasjonale transportplanen vil våren 2000 bli lagt fram for Stortinget til behandling, i form av en stortingsmelding. De fire samferdselsetatene skal nå arbeide videre med sikte på å få fram et felles plandokument, som så vil sendt på høring til blant annet fylkeskommunene. - På grunnlag av dette felles plandokumentet, innkomne høringsuttalelser og annet materiale vil Samferdselsdepartementet arbeide videre med stortingsmeldingen, sier samferdselsminister Odd Einar Dørum.

Lagt inn 26. februar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen