Historisk arkiv

Nasjonal transportplan 2002-2011: - Kommentarer på uriktig grunnlag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 110/99
Dato: 06.10.1999

Nasjonal transportplan 2002-2011: - Kommentarer på uriktig grunnlag

- Det er uriktig å hevde at Samferdselsdepartementet og regjeringen nå har lagt fram et forslag til Nasjonal transportplan. Det som er tilfelle er at fire statlig transportetater har laget et felles forslag til en slik plan. Forslaget er sendt på høring til fylkeskommunene. Først når uttalelsene og prioriteringene fra fylkeskommunene er kommet inn, vil Samferdselsdepartementet og regjeringen foreta sine prioriteringer og foreslå bevilgnings- og budsjettrammer for Stortinget. Kommentarer som legger til grunn at etatenes forslag er et politisk dokument, bygger derfor på et uriktig grunnlag, sier samferdselsminister Dag Jostein Fjærvol.

De politiske prioriteringene og de økonomiske rammene for Nasjonal transportplan 2002-2011 vil bli fastlagt i forbindelse med en stortingsmelding som regjeringen legger fram våren 2000. Utarbeidingen av stortingsmeldingen vil skje i Samferdselsdepartementet, i samarbeid med Fiskeridepartementet.

Det forslaget som nå foreligger og som er sendt på høring, er utarbeidet i fellesskap av Jernbaneverket, Kystverket, Luftfartsverket og Statens vegvesen. Plandokumentene fra etatene og høringsuttalelsene fra fylkeskommunene vil så være en del av grunnlaget for de to departementenes avveininger i det videre arbeid med stortingsmeldingen. I planarbeidet har etatene lagt til grunn en planramme med utgangspunkt i statsbudsjettet for 1999, som forelå da planarbeidet ble satt i gang i fjor.

Lagt inn 6. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen