Historisk arkiv

Omdanning av Postbanken BA til aksjeselskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 45/99
Dato 23.04.99

Omdanning av Postbanken BA til aksjeselskap

Regjeringen har i statsråd i dag foreslått at Postbanken BA skal omdannes fra et statlig særlovselskap til et fullt ut statlig eid aksjeselskap.

  • Samferdselsdepartementet kan ikke se at det lenger foreligger forhold som tilsier at bankens organisering og virksomhet skal være regulert ved en særskilt lov. Postbankens rammevilkår bør være mest mulig kjente og forutberegnlige, både i Norge og i utlandet. Omdanningen til aksjeselskap vil føre til at Postbanken blir regnet som en forretningsbank etter forretningsbankloven, går det fram av regjeringens forslag.
  • I forslaget går regjeringen inn for at Postbanken etter en eventuell omdanning fortsatt skal ha plikt og enerett til å tilby grunnleggende banktjenester gjennom hele postnettet. Forslaget om å omdanne Postbanken til aksjeselskap er uavhengig av de planer som nå foreligger om en mulig fusjon mellom Postbanken og Den norske Bank. Regjeringen går inn for omdanning til aksjeselskap uten hensyn til hva som blir utfallet av forhandlingene om fusjon, opplyser samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll.
Lagt inn 23. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen