Historisk arkiv

Ønsker bred offentlig debatt om sikring av telenettet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 17/99
Dato: 26.02.99

Samferdselsminister Odd Einar Dørum:

Ønsker bred offentlig debatt om sikring av telenettet

- Telenettets sårbarhet og tiltak for å bedre sikringen av telenettet er et viktig saksområde. Nå har vi fått en utredningsrapport som kan bidra til å styrke kunnskapsgrunnlaget og fremme en bred og åpen offentlig debatt på dette området.

Dette sier samferdselsminister Odd Einar Dørum i forbindelse med at Samferdselsdepartementet har mottatt rapporten ”Beskyttelse av samfunnet med vekt på offentlig telekommunikasjon”. Rapporten er utarbeidet av Forsvarets forskningsinstitutt, på oppdrag fra Samferdselsdepartementet, Justisdepartementet og Direktoratet for sivilt beredskap.

  • Samferdselsdepartementet vil legge rapportens konklusjoner og anbefalinger fram for ”Totalforsvarets råd for sikring av tele- og informasjonssystemer”. På grunnlag av behandling i dette rådet vil Samferdselsdepartementet vurdere nødvendige tiltak og legge til rette for en bredest mulig debatt om spørsmål som gjelder sårbarhet og sivil beredskap innenfor samferdselssektoren, sier samferdselsminister Odd Einar Dørum.

Rapporten ”Beskyttelse av samfunnet med vekt på offentlig telekommunikasjon” (FFI/Rapport-99/00240) er offentlig tilgjengelig og kan skaffes ved henvendelse til: Biblioteket, Forsvarets forskningsinstitutt, Postboks 25, 2007 Kjeller, telefon 63 80 71 28,

telefaks 63 80 71 59, eventuelt til Informasjonskontoret, Samferdselsdepartementet, telefon 22 24 81 96, telefaks 22 24 95 71.

Lagt inn 26. februar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen