Historisk arkiv

Samarbeidsavtale mellom arabiske og europeiske teleregulatører

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 11/99
Dato: 11.02.99

Samarbeidsavtale mellom arabiske og europeiske teleregulatører

Den arabiske ligas råd for telekommunikasjoner og Den europeiske post- og teleregulatørorganisasjonen , CEPT (European Conference of Postal and Telecommunications Administrations) har undertegnet en samarbeidsavtale.

Avtalen omfatter blant annet utveksling av informasjon og dokumentasjon mellom de to organisasjonene, samordning av synspunkter i saker som behandles av internasjonale teleorganisasjoner og utveksling av teknisk kompetanse og kunnskap. Det legges særlig vekt på tiltak og samarbeid som kan bidra til å styrke oppbygging av kunnskap når det gjelder regulering av telekommunikasjoner.

Avtalen ble undertegnet i Kairo i dag. Fra europeisk side ble avtalen undertegnet av lederen for CEPT, departementsråd Per Sanderud i Samferdselsdepartementet.

Departementsråd Sanderud ble i september i fjor valgt som leder av CEPT for perioden fram til 1.oktober 2001. Sekretariatet for CEPT er for samme periode lagt til Post- og teletilsynet i Oslo.

CEPT, med tre underkommiteer for post, telekommunikasjon og radiokommunikasjon, er et viktig forum for å utvikle et europeisk samarbeid mellom myndigheter som har ansvar for regulering av post- og telesektoren. CEPT er også sentral i arbeidet med å få til en europeisk samordning av synspunkter i viktige spørsmål for post- og telesektoren, blant annet saker som behandles i Den internasjonale teleunionen.

Lagt inn 12. februar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen