Historisk arkiv

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll om: Postbanken - og mulig banksammenslåing

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Dato: 23. mars 1999

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll om:

Postbanken - og mulig banksammenslåing

- Samferdselsdepartementet er på vanlig måte blitt holdt orientert om drøftingene som styrene i DnB og Postbanken BA har gjennomført med sikte på sammenslåing av de to bankene. Jeg har som eier av Postbanken sagt verken ja eller nei til en eventuell sammenslåing. Det opplegget som nå er presentert av styrene, vil bli grundig behandlet av myndighetene i den videre prosess i saken.

Dette sier samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll, etter at styrene i DnB og Postbanken BA i dag har inngått en avtale om sammenslåing av de to bankene.

- Det skal nå gjennomføres en gjensidig juridisk og finansiell kontrollgjennomgang av de to bankene med sikte på at styrene skal inngå en felles fusjonsavtale i begynnelsen av mai i år. Saken må så behandles i ekstraordinær generalforsamling i DnB og i ekstraordinært årsmøte i Postbanken. Saken vil bli lagt fram for Stortinget før behandling i ekstraordinært årsmøte i Postbanken. Finansdepartementet vil, på ordinær måte, konsesjonsbehandle en eventuell sammenslåing av bankene, sier samferdselsminister Fjærvoll.

Lagt inn 23. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen