Historisk arkiv

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll: Godt rutetilbud for regional flytrafikk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 88/99
Dato: 27.08.1999

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll:

Godt rutetilbud for regional flytrafikk

- Samferdselsdepartementet er nå i ferd med å inngå nye kontrakter for drift av regionale flyruter for perioden fra 1. april 2000 til 31. mars 2003. Tildeling av kontrakter vil skje på grunnlag av en anbudskonkurranse, der det kom inn i alt åtte anbud. De mottatte anbud viser at behovet for godtgjørelse fra staten kan bli høyere enn for inneværende kontraktsperiode. Regjeringen er innstilt på å legge fram forslag om nødvendige bevilgninger. I forslag til slike bevilgninger vil det bli lagt til grunn et godt rutetilbud ved alle de lufthavner som i dag er omfattet av anbudsordningen for drift av regionale flyruter, opplyser samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll.

Den endelige tildelingen av kontrakter for de enkelte rutestrekninger vil skje så snart en har avklart alle nødvendige tekniske og økonomiske forhold i forbindelse med kontraktene.

Det tas sikte på at denne avklaringen skal være avsluttet omkring 20. september i år.

I forbindelse med anbudsutlysningen ble 25. august i år fastsatt som frist for flyselskapene til å gi melding om eventuelle ønsker om å trafikkere enkelte rutestrekninger på reint forretningsmessig grunnlag og dermed uten tilskudd fra staten. For de tre rutene Vadsø – Tromsø, Hammerfest – Tromsø og Stokmarknes - Bodø har Samferdselsdepartementet tidligere mottatt melding fra Widerøe’s Flyveselskap ASA om at selskapet ønsker å drive disse rutene uten tilskudd.

Samferdselsdepartementet mottok i slutten av juni i år åtte anbud for drift av regionale flyruter i Norge. Anbudene ble mottatt fra følgende selskaper: Arctic Air AS, Coast Air AS, Norwegian Air Shuttle AS, Kato Airline AS, SAS, Widerøe’s Flyveselskap ASA, Helikopter Service AS og Lufttransport AS.

Lagt inn 27. august 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen