Historisk arkiv

Sikring av telenettet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 15/99
Dato: 19.02.99

Samferdselsminister Odd Einar Dørum om:

Sikring av telenettet

- Samferdselsdepartementet har ennå ikke mottatt den endelige utgaven av rapporten ”Sårbarhetsreduserende tiltak innen telekommunikasjon”. Rapporten er utarbeidet av Forsvarets forskningsinstitutt, som i 1997 satte i gang arbeidet med rapporten, på oppdrag fra Justisdepartementet, Samferdselsdepartementet og Direktoratet for sivilt beredskap. Fra Forsvarets Forskningsinstitutt er det opplyst at endelig versjon av rapporten vil foreligge i løpet av neste uke.

Dette opplyser samferdselsminister Odd Einar Dørum i forbindelse med

at presse og kringkasting i det siste har hatt omtale av en rapport som er under utarbeiding ved Forsvarets Forskningsinstitutt.

- Rapportens konklusjoner og anbefalinger vil fra Samferdselsdepartementets side bli lagt fram for ”Totalforsvarets råd for sikring av tele- og informasjonssystemer” for nærmere vurdering. På grunnlag av behandling i dette rådet vil Samferdselsdepartementet vurdere nødvendige tiltak. Samferdselsdepartementet vil også bidra til en bredest mulig offentlig debatt om spørsmål som gjelder sårbarhet og sivil beredskap innenfor samferdselssektoren, sier samferdselsminister Dørum.

Lagt inn 26. februar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen