Historisk arkiv

Staten innfrir gjeld til ”flyplasskommuner”

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 133/99
Dato: 19.11.99

Regionale flyplasser:

Staten innfrir gjeld til ”flyplasskommuner”

- Staten vil i løpet av 1999 og 2000 innfri hele sin gjeld til de tidligere eierne av de 26 regionale flyplassene som staten overtok 1997 og 1998. Disse flyplassene var tidligere eiet av kommuner, i enkelte tilfelle også med fylkeskommuner og forskjellige lokale interesser som medeiere.

Dette opplyser samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll i forbindelse med at regjeringen i statsråd i dag har foreslått å bevilge til sammen 132,1 millioner kroner over statsbudsjettet for i 1999 som tilskudd til regionale flyplasser.

De regionale flyplassene dette gjelder, ligger i Finnmark, Troms, Nordland, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Oppland.

Den foreslåtte bevilgningen for 1999 vil, sammen med tidligere foreslått bevilgning for 2000, bety at staten for det første betaler tilbake alle de investeringene som de tidligere lufthavneierne har forskuttert. I tillegg fører de foreslåtte bevilgningene til at staten fullt ut kan betale kjøpesummen i forbindelse med overtakelsen av flyplassene, i samsvar med de avtalte forutsetningene for overtakelsene.

-----

Staten overtok i 1997 og 1998 disse regionale flyplassene:

Vadsø, Vardø, Berlevåg, Mehamn, Honningsvåg, Hammerfest, Hasvik, Sørkjosen, Stokmarknes, Narvik, Svolvær, Leknes, Røst, Mo i Rana, Sandnessjøen, Mosjøen, Brønnøysund, Rørvik, Namsos, Røros, Ørsta-Volda, Sandane, Florø, Førde, Sogndal og Fagernes (Leirin i Valdres).

Lagt inn 19. november 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen