Historisk arkiv

T-baneringen kommer!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 131/99
Dato: 11.11.99

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll: T-baneringen kommer!

- Oslo kommune trenger ikke tvile ett sekund på at staten går inn for at arbeidet med T-baneringen startes opp neste år. Hvis kommunen var i det minste tvil om dette etter vårt siste møte, så kunne de bare tatt en telefon, presiserer samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll etter oppslag i Aftenposten-Aften onsdag 10.11.

Byråd Merete Agerbak-Jensen i Oslo uttalte ifølge Aftenposten i går at ”satsingen på T-baneringen i statsbudsjettet viste seg å være ren bløff. Nå stikker samferdselsministeren kjepper i hjulene for en viktig kollektivsatsing”. Artikkelen er en underlig samrøre av denne konkrete saken og blant annet ”Oslopakke 2” som er en finansieringspakke for forsert utbygging av kollektivtransporten i Oslo-området, selv om denne siste ikke er navngitt i artikkelen.

Nasjonal transportplan 2002-2011 (NTP) er imidlertid konkret nevnt. Denne legges fram for Stortinget i mars neste år og vil omfatte alle samferdselsprosjekter i landet der staten er involvert, de 10 neste årene. Et prosjekt som T-baneringen til ca 900 mill kroner og som skal gå over 6-7år må nødvendigvis bli en del av NTP. Det betyr imidlertid ikke at prosjektet må vente til NTP er vedtatt. Tilsvarende er det en rekke prosjekter over hele landet som er i gang allerede og der videreføring blir inkludert i planen. Nettopp fordi T-baneringen sammen med dobbeltsporet Skøyen-Asker regnes for å være ”ryggraden” i kollektivsatsingen i Oslo-området nå, har regjeringen bevilget oppstartsmidler til begge to neste år, selv om NTP og ”Oslopakke 2” ikke er vedtatt.

Lagt inn 11. november 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen