Historisk arkiv

Thor K. Haatveit ny avdelingsdirektør og leder for kollektivtransportseksjonen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 32/99
Dato: 19.03.99

Thor K. Haatveit ny avdelingsdirektør og leder for kollektivtransportseksjonen

Thor K. Haatveit er i statsråd i dag utnevnt til avdelingsdirektør i Samferdselsdepartementet, der han skal lede den nye Kollektivtransportseksjonen i Transportavdelingen.

Haatveit er 46 år og ble utdannet ingeniør ved Oslo tekniske skole i 1974 og Master of Science in Engineering (Civil and Urban Engineering Transportation) ved University of Pennsylvania, USA i 1980.

I tiden 1974-95 arbeidet han som ingeniør, overingeniør, planleggingsleder og plankoordinator i AS Oslo Sporveier. Fra 1995 til 1997 var han samferdselssjef (seksjonsleder) i Oslo kommune. Siden 1997 har han vært spesialrådgiver i Byrådsavdelingen for miljø og samferdsel i Oslo kommune.

Kollektivtransportseksjonen i Samferdselsdepartementet skal samordne og organisere arbeidet med kollektivtransportsaker internt i departementet og overfor andre offentlige organer, særlig overfor fylkeskommunene. Seksjonen har også ansvaret for utredninger og analyser som generelt er knyttet til spørsmål om kollektivtransport, særlig virkemidler med sikte på økt kollektivtransportandel.

Lagt inn 19. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen