Historisk arkiv

Skandinavisk transportministermøte i København - om framtiden til SAS

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Transportministrene i Danmark, Sverige og Norge har nylig drøftet en mulig endring av SAS-strukturen, fra dagens situasjon med tre nasjonale selskaper og tre aksjer til ett selskap og en aksje.Ministrene nedsatte den 3. mars i år en departementsjefsgruppe som, i samarbeid med SAS skal analysere konsekvensene av en slik endret struktur for SAS. Gruppen består av øverste embetsmann i hvert av de tre lands transportdepartement.

Pressemelding

Nr.: 14/2000 Dato: 03.03.2000

Skandinavisk transportministermøte i København – om framtiden til SAS

De tre transportministrene Jacob Buksti, Danmark, Dag Jostein Fjærvoll, Norge og Björn Rosengren, Sverige, har i dag hatt et møte i København, der de underskrev en avtale om forlengelse av SAS-samarbeidet.

Avtale om samarbeid på luftfartsområdet ble første gang inngått 20. desember 1951 mellom

Danmark, Norge og Sverige, og den er seinere blitt forlenget flere ganger. Den nåværende avtalen utløper i 2005. Med den nye avtalen forlenges samarbeidet fram til 2020.

Forlengelsen av samarbeidsavtalen betyr at det legges til rette for at SAS kan foreta langsiktige disposisjoner, blant annet når det gjelder investeringer som er nødvendig for en virksomhet som SAS.

De tre ministrene har samtidig drøftet en mulig endring av SAS-strukturen, fra dagens situasjon med tre nasjonale selskaper og tre aksjer til ett selskap og én aksje.

De tre ministrene er enig om at en endret struktur og dermed endrede eierforhold vil ha både luftfartspolitiske og skattemessige konsekvenser. De tre ministrene har derfor nedsatt en departementssjefsgruppe som i samarbeid med SAS skal analysere konsekvensene av en slik endret struktur for SAS. Gruppen består av øverste embetsmann i hvert av de tre lands transportdepartement.