Historisk arkiv

Budsjettet til Statens jernbanetilsyn økte med 46 prosent

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 6/2000
Dato: 14.01.2000

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll: Budsjettet til Statens jernbanetilsyn økte med 46 prosent

I enkelte medieoppslag er det i det siste kommet fram ufullstendige og til dels uriktige opplysninger om bevilgninger over statsbudsjettet for 2000 til Statens jernbanetilsyn. Jeg vil derfor gjøre oppmerksom på følgende:

- Til Statens jernbanetilsyn er det over statsbudsjettet for 2000 bevilget 10,1 millioner kroner. Dette er en økning på 3,2 millioner kroner eller 46 prosent i forhold til 1999. Jernbanetilsynets budsjett ble i innspurten av budsjettarbeidet tilført denne økningen fra andre deler av Samferdselsdepartementets budsjett. Stortinget sluttet seg til denne økningen.

- Økningen setter Jernbanetilsynet i stand til å kjøpe de tjenester som tilsynet selv ikke har kapasitet og personell til å utføre. Jernbanetilsynet prioriterer selv bruken av midlene innenfor de gitte budsjettrammer. Eventuelt tilleggsbehov i 2000 vil selvfølgelig bli vurdert, fordi Jernbanetilsynet er i en oppbygningsfase. For å markere uavhengighet skal Jernbanetilsynet betale for tjenester fra Jernbaneverket, i den grad det er behov for slike.

- Det har stått igjen ubrukte beløp fra 1998 og sannsynligvis fra 1999, som vil telle med i budsjettvurderingen. Opplysninger om Statens jernbanetilsyns budsjett er for øvrig tatt inn i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2000, sier samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll.

Lagt inn 14. desember 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen