Historisk arkiv

Gardermosaken: Ingen "fredning" eller "føringer"

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 9/2000
Dato: 06.02.2000

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll:

Gardermosaken: Ingen "fredning" eller ”føringer”

På bakgrunn av en del medieoppslag i dag om Kontroll- og konstitusjonskomiteens behandling av Gardermosaken, vil jeg gjøre oppmerksom på følgende:

Det vil ikke bli gitt noen politiske kommentarer fra Samferdselsdepartementet før Kontroll- og konstitusjonskomiteen har lagt fram sin innstilling i forbindelse med komiteens høringer og behandling av Gardermosaken. Saken gjelder forhold mellom Storting og Regjering for opptil 10 år tilbake i tid og under skiftende regjeringer. Det er derfor naturlig at det er samferdselsministeren selv som håndterer saken.

Samferdselsdepartementet har nå mottatt høringsuttalelser om rapporten fra Mydske-utvalget, som i mai 1998 ble oppnevnt av regjeringen for å foreta en bred gjennomgang av utbyggingen av Oslo Lufthavn Gardermoen og Gardermobanen, med jernbanetunnelen Romeriksporten. Utvalgets rapport vil bli lagt fram for Stortinget på en egnet måte. Disse prosjektene ligger flere år tilbake i tid, med andre i den politiske ledelse i Samferdselsdepartementet. Det er derfor ikke naturlig at den nåværende politiske ledelsen forholder seg til innholdet i Kontroll- og konstitusjonskomiteens høringer før komiteens innstilling foreligger.

Osmund Ueland har for øvrig ikke noe tilsettingsforhold til Samferdselsdepartementet. Han har nå i flere år vært konsernsjef i NSB BA, tilsatt av styret for dette særlovselskapet.

Lagt inn 7. februar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen