Historisk arkiv

Togulykken på Rørosbanen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 3/2000
Dato: 10. januar 2000

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll:

Togulykken på Rørosbanen

Togulykken på Rørosbanen den 4. januar i år blir for tiden undersøkt og etterforsket av flere:

Regjeringen nedsatte den 7. januar i år en uavhengig undersøkelseskommisjon med mandat til å foreta de undersøkelser den finner nødvendig for å bringe på det rene de faktiske omstendigheter omkring ulykken og årsaken til den. Kommisjonen kan dessuten ta opp andre forhold i tilknytning til ulykken, og den skal komme med forslag til tiltak som bør treffes for å hindre nye ulykker av liknende art.

Jernbaneverkets uhellskommisjon er nå i gang med å klarlegge uhellsforløp og årsaksforhold. En foreløpig rapport ble lagt fram 9. januar i år. Uhellskommisjonen fortsetter sitt arbeid, med sikte på framlegging av en endelig rapport.

NSB BA har en egen ulykkesgruppe som også undersøker ulykken.

Politiet etterforsker togulykken.

- Samferdselsdepartementet vil inntil videre – i denne innledende undersøkelses- og etterforskningsfasen – ikke gi nærmere kommentar med tilknytning til mulige årsaksforhold. Jeg har forsikret meg om at Jernbaneverket nå vurderer nødvendige kortsiktige tiltak for å følge opp den foreløpige rapporten fra Jernbaneverkets uhellskommisjon, sier samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll.

Lagt inn 11. januar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen