Historisk arkiv

Tåsentunnelen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll

Åpning av Tåsentunnelen

Oslo, 9. november 1999

Godtfolk,

Takk til Statens vegvesen Oslo for invitasjonen til denne åpningen – og for et oppdrag som jeg har påtatt meg med stor glede.

Ring 3 – eller Store Ringvei som den jo også heter – er en av hovedvegene gjennom Oslo, og har dermed også nasjonal betydning. Tåsentunnelen er et godt eksempel på at bygging av nye veger kan løse flere problemer samtidig. Nå blir både framkommeligheten, miljøet og trafikksikkerheten bedre.

Gjennomgangstrafikken på vegen er svært høy, og det er derfor viktig at vi på denne typer veger legger vekt på en effektiv og sikker trafikkavvikling. Tåsentunnelen er litt spesiell fordi den faktisk fjerner den siste flaskehalsen på Ring 3. Derfor har jeg forståelse for at mange – både trafikanter og beboere i området - i dag trekker et lettelsens sukk.

Så har jeg selvfølgelig også forståelse for at noen kanskje i dag vil si: ”Dette burde vært gjort for lenge siden. Både skolelever og nærmiljø for øvrig har alt for lenge vært plaget av naboskapet til en av landets mest trafikkerte veger”.

Det er ikke vanskelig for meg å være enig i dette. Men det er nå en gang slik at ting tar tid, også når det gjelder høyst påkrevde vegløsninger.

Jeg vil i stedet legge vekt på at tunnelen endelig er på plass, og at befolkningen og skoleelever nå kan glede seg over en merkbar forbedring for sitt lokalmiljø.

Til alle som har deltatt i planlegging og utbygging - det vil si først og fremst Statens vegvesen Oslo og alle gode medspillere Oslo kommune, konsulenter, entreprenører og ansatte i planleggings- og anleggsvirksomhet: Takk for velgjort arbeid. Dette har ikke bare blitt flott tunnel, det har også blitt en nyttig tunnel!

En takk også til de mange enkeltpersoner og organisasjoner som har engasjert seg og kommet med innspill underveis i planleggingen og i byggeperioden. Innspillene har bidratt til gode løsninger, ikke minst når det gjelder miljø og næromgivelsene. Det er både nødvendig og riktig at folk engasjerer seg når vi bygger veger. Vegen skal jo ligge her i overskuelig framtid, og det er ofte for sent å ønske seg spesielle løsninger i ettertid.

Til trafikanter og lokalbefolkning som vil få nytte av tunnelen: Gratulerer med dagen og lykke til.

Og dermed har jeg gleden av å erklære Tåsentunnelen for åpnet!

Lagt inn 10. november 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen