Historisk arkiv

Det Nytter-prisen til psykiatri og dagkirurgi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 11
10.2.98

Det Nytter-prisen til psykiatri og dagkirurgi

Helseminister Dagfinn Høybråten har i dag delt ut Det Nytter-prisen, som ble delt mellom Psykiatrisk ungdomsteam ved klinikk for psykiatri ved Ullevål sykehus, i samarbeid med Kirkeveien videregående skole og Kirurgisk avdeling ved sentralsykehuset i Møre og Romsdal. Førsteprisen er på til sammen kr. 100.000,-.

Psykiatrisk ungdomsteam ved klinikk for psykiatri ved Ullevål har i samarbeid med Kirkeveien videregående skole utviklet et skoletilbud til ungdom og “unge voksne” med stoffmisbruksproblemer og psykiske lidelser. Undervisningen skreddersys i forhold til den enkelte elev, og tiltaket kan vise til svært gode resultater. Prosjektet har over lang tid vist at man har fått til et samarbeid på tvers av sektorer.

Ved Sentralsykehuset i Møre og Romsdal har man skilt ut dagkirurgisk enhet som en egen virksomhet. Denne omorganiseringen har ført til drastisk reduksjon av ventelistene ved sykehuset, samtidig som pasientene blir godt ivaretatt både før og etter inngrep. Prosjektet setter Steineutvalgets (NOU: 1997: 2- Pasienten først!) ideer ut i praksis.

I tillegg ble det delt ut fem andrepriser på 20.000 kroner hver til:

T5 dag- og Aktivitetssenter i Arendal for arbeidet med å skape et sted som fungerer som sikkerhetsnett for personer i det tunge rusmiljøet i Arendalsdistriktet.

Avdeling for sykehushygiene ved Haukeland sykehus, som har arbeidet systematisk for å øke helsepersonells forståelse for å forebygge sykehusinfeksjoner. Arbeidet har ført til en markant reduksjon av forekomsten av alle typer sykehusinfeksjoner.

Arbeidssenter for flyktninger i Hemnes kommune, som gjennom å rette oppmerksomheten mot flyktningenes medbragte kompetanse, har maktet å skape arbeidsplasser for denne gruppen.

HELKUL- prosjektet i Levanger kommune, som er et samarbeid mellom helseetat og kulturetat i Levanger kommune for å bedre folkehelsen gjennom å ta i bruk kulturelle virkemidler.

Lørenskog kommune, som siden 1989 arbeidet systematisk for å utvikle et effektivt og forpliktende tverrfaglig samarbeid som et tjenestetilbud til barn og familier med sammensatte problemer.

Kontaktperson:

Førstekonsulent Trude Bang, telefon 22 24 87 36

Lagt inn 10. februar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen