Historisk arkiv

Flytting av Rikshospitalet til Gaustad

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 86/98
Dato: 30.10.98

Flytting av Rikshospitalet til Gaustad

Sosial- og helsedepartementet har i dag lagt frem forslag om en tilleggsbevilgning for 1999 på 70 millioner kroner til Rikshospitalet på grunn av at innflyttingen i den nye sykehuset på Gaustad er utsatt. Hovedflytting av sykehuset vil finne sted 4. og 5. september 1999.

Sosial- og helsedepartementet varslet om i forbindelse med fremleggelsen av statsbudsjettet for 1999 en fornyet gjennomgang av de budsjettmessige konsekvensene for driften av Rikshospitalet ved forsinket ferdigstillelse og utsatt flytting. Opprinnelig flyttebudsjett for Rikshospitalet var 179 millioner kroner, der 112 millioner kroner er reduserte inntekter som følge av redusert behandlingsaktivitet i flytteåret. Med den foreslåtte tilleggsbevilgningen på 70 mill kroner er det samlede flyttebudsjettet for Rikshospitalet nå 249 millioner kroner.

Begrunnelsen for økte utgifter er forlengelse av servicekontrakter, renhold, vedlikehold, midlertidig ordning for sykehotell, utgifter til overordnet kvalitetssikring, lagerleie, utgifter til forlenget husleie i 5 måneder på Oslo Sanitetsforenings Revmatismesykehus og forlengelse av funksjonstiden for sekretariatet til flytteprosjektet.

I den nye flytteplanen for Rikshospitalet er det lagt til grunn at behandlingsaktiviteten i størst mulig grad skal kunne opprettholdes. Utsatt flyttedato innebærer derfor ikke at behandlingsaktiviteten reduseres mer enn tidligere forutsatt.

Kontaktperson: Rådgiver Trude Mathisen, tlf 22 24 87 57

Lagt inn 30. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen