Historisk arkiv

Moderne rytmer skal bevege barn i Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 4/98
Dato 21.1.98

Moderne rytmer skal bevege barn i Norge

Passiviserende datamaskiner vinner kampen mot bevegelse. Barn i Norge beveger seg urovekkende lite. Uteleken er i ferd med å tape for et stillesittende inneliv. Om vi ikke makter å snu trenden, kan vi om få år ha en voksengenerasjon som nesten ikke rører på seg. Lite aktivitet gir vesentlig større risiko for flere helseplager.

Som en positiv motvekt mot passiviteten introduserer nå Barn i bevegelse-prosjektet “Move” - en tidsriktig og annerledes oppfordring til bevegelse, i form av en CD-single fremført av kjente norske artister. Det er også produsert en video som viser hvor lett det er å få jenter og gutter til å bevege seg sammen på en litt annerledes måte. Melodien og dansen skal brukes i miljøer der barn ferdes - eksempelvis skoler, skolefritidsordninger, fritidsklubber og danseskoler.

Sted: Victoria Teater, Karl Johans gt. 35
Tid: Torsdag 22. januar kl. 09.30.

Helseminister Dagfinn Høybråten vil delta under presentasjonen sammen med artistene fra Solid Base, Flava to da Bone, Marit & Marion, Baba Nation og DreamScape. 50 barn fra Hosle skole i Bærum vil samtidig gi sitt rytmiske bidrag i fremføringen av en “barnesang” dere neppe har hørt maken til. Presentasjonen vil ta cirka 45 minutter, og etterpå blir det anledning til å oppleve uhøytidelig lek på skøyter på Narvisen (Studenterlunden). Her vil vi i god norsk friluftstradisjon by på boller og kakao. “Move”, både melodien og videoen, skal promoteres gjennom ordinære kanaler - hvor siktemålet er å holde et vedvarende fokus på viktigheten av å unngå en “sittende” generasjon.

For ytterligere informasjon:
Vigdis Rønning, Sosial- og helsedepartementet, telefon 22 24 86 78, 90 10 35 92

Bernt R. Nilsen, Kommunikasjonsbyrået TOTAL AS, telefon 22 42 19 85, 90 83 08 50

Lagt inn 21. januar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen