Historisk arkiv

Møte om nytt Rikshospital

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 74
Dato 11.09.98

Møte om nytt Rikshospital

Det er enighet mellom Rikshospitalet og Statsbygg om prosessen videre for å fastsette en ny innflyttingsdato for det nye Rikshospitalet på Gaustad. Statsbygg har varslet at ny dato for ferdigstillelse av hovedprosjektet er 31. mars 1999. På grunn av de forsinkelser som er varslet, må den planlagte innflyttingen 16. og 17. januar utsettes. Styret for Rikshospitalet vurderte situasjonen i møte 10. september og konkluderte med at hovedflyttingen av pasienter kan skje etter sommerferien. Administrasjonen skal imidlertid vurdere muligheten for å gjennomføre hovedflyttingen før sommeren. Beslutning om dette vil bli tatt på et seinere tidspunkt etter en nærmere gjennomgang sammen med Statsbygg.

Status og den videre framdrift i prosjektet ble gjennomgått på et møte hos helseminister Dagfinn Høybråten fredag. På møtet deltok representanter for ledelsen i Arbeids- og administrasjonsdepartementet, Sosial- og helsedepartementet, Statsbygg og Rikshospitalet. Det var enighet om at det var nødvendig å bruke tiden fram til neste styremøte på Rikshospitalet 5. oktober til å finne en realistisk og robust flyttedato.

Det ble understreket på møtet at det nye Rikshospitalet er et meget komplisert prosjekt, men at samarbeidet mellom Rikshospitalets ledelse og Statsbygg fungerer godt. Begge parter arbeider aktivt for å legge til rette for en raskest mulig og sikker framdrift av prosjektet.

Stortinget vil bli orientert om situasjonen på ordinær måte, i første omgang i Regjeringens forslag til statsbudsjett for 1999.

Lagt inn 11. september 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen