Historisk arkiv

Nasjonalt råd for spesialistutdanning av leger klart fra 1. januar 1999

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 105
Dato: 16.12.98

Nasjonalt råd for spesialistutdanning av leger klart fra 1. januar 1999

Som et hjelpemiddel for å se landsdelene og de enkelte fagområdene innenfor medisin i sammenheng, og ikke minst forholdet mellom antall primærleger og antall utdanningskandidater og spesialister i sykehus, oppnevnte regjeringen tidligere i høst et Nasjonalt råd for spesialistutdanning av leger. I rådet sitter det representanter fra staten, Kommunenes sentralforbund, Oslo kommune, helseregionene, universitetene og Legeforeningen.

Rådet ledes av professor Ole D. Mjøs i Tromsø, og skal bl.a. gi departementet råd om dimensjonering av de enkelte medisinske spesialiteter når de årlige rammene for antall nye stillinger skal fastsettes. Det blir et viktig helsepolitisk organ som skal ha en rådgivende funksjon overfor myndighetene. Rådet får et eget sekretariat som skal ledes av Harald Hauge, som har permisjon fra stillingen som ekspedisjonssjef i Sosial- og helsedepartementet.

Rådet og sekretariatet er oppnevnt i henhold til ny forskrift om spesialistutdanning for leger som også trer i kraft fra 1 januar 1999.

Kontaktperson: Rådgiver Jens R. Eskerud, 22 24 88 48

Lagt inn 18. desember 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen