Historisk arkiv

Nasjonalt senter for næringsutvikling og innovasjonsbistand

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr.: 84
03.11.98

Nasjonalt senter for næringsutvikling og innovasjonsbistand

Helseminister Dagfinn Høybråten åpner Nasjonalt senter for næringsutvikling og innovasjonsbistand i helsesektoren 03.11.98 – Trondheim. Etableringen av senteret et resultat av en flerårig satsing fra Sosial- og helsedepartementet og Nærings- og handelsdepartementet.

Etableringen av et nasjonalt senter for næringsutvikling og innovasjonsbistand i helsesektoren er et ledd i Regjeringens arbeid for å stimulere til økt verdiskaping i Norge basert på utvikling og produksjon av varer og tjenester til helsesektoren. En viktig forutsetning for denne satsingen har vært at de tiltak som iverksettes skal tilfredsstille både helsesektoren og næringslivets behov. Helsevesenets primære mål er å bidra til bedre helse, og det skal det fortsatt være. Å legge vekt på verdiskapning i helsesektoren skal ikke fortrenge, men komme i tillegg til dette målet. Helsesektoren bør ikke betraktes som en utgiftspost på offentlige budsjetter, men også som en kompetansesterk virksomhet som kan danne basis for innovasjon og næringsutvikling.

Gjennom etableringen av Nasjonalt Senter ønsker Regjeringens å trappe opp satsingen på næringsutvikling i helsesektoren framover. Målene for denne satsingen er : å

  • Stimulere et positivt samspill mellom næringslivet og helsesektoren til felles nytte for begge parter
  • legge forholdene til rette for et bedre og mer kostnadseffektivt helsevesen hvor teknologiske og organisasjonsmessige nyvinninger bidrar til å gi brukerne bedre og mer effektive tjenester
  • stimulere til økt verdiskapning i norsk næringsliv, basert på behovene i et stadig voksende helsemarked hjemme og ute
  • bidra til å øke omsetningen av gode ideer og forskningsresultater i helsesektoren til salgbare produkter

En sentral del av Senterets arbeid i oppstartfasen vil være å sikre at det bygges opp regionale kompetansenettverk i de enkelte helseregionene. Samarbeidet med fylkeskommunene i den enkelte region vil være av sentral betydning for hvorvidt arbeidet skal lykkes. Senteret etableres i første omgang som et femårig prosjekt, styrt av et Programråd bestående av representanter fra Sosial- og helsedepartementet, Nærings- og handelsdepartementet og alle helseregionene næringslivet, helsesektoren.

Lagt inn 3. november 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen