Historisk arkiv

Norsk formann i ny Europarådskomite

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 90
Dato 11.11.98

Norsk formann i ny Europarådskomite

Ekspedisjonssjef Alfred Kvalheim i Sosial- og helsedepartementet ble 5. november valgt til den første formannen i Europarådets nye komite for sosial samhørighet.

Komiteen er nedsatt med sikte på å gjøre landene bedre rustet til å møte utfordringene på det sosiale området i bred forstand. Det vil bli lagt vekt på å se på tvers av sektorene.

Den nye komiteen er en sammenslåing av 3 tidligere styringskomiteer : Styrings- komiteene for trygdespørsmål, sosiale spørsmål og arbeidslivs- og arbeids- markedspolitikk. Komiteen vil samle representanter fra Europarådets 40 medlemsland, og vil ha bred deltakelse fra frivillige organisasjoner og andre internasjonale organisasjoner.

Den norske deltakelsen vil berøre ansvarsområdet til Sosial- og helsedepartementet, Barne - og familiedepartementet og Arbeids –og administrasjonsdepartementet.

Arbeidet vil blant annet omfatte:

  • oppfølging og videreutvikling av standarder på trygdeområdet, og utarbeidelse av oppdaterte oversikter over nasjonale ordninger og endringer i disse.
  • utveksling og analyse av nasjonale erfaringer (gode og dårlige) på de enkelte fagområdene. Det gjelder for eksempel aktiviteter for å styrke mulighetene for kombinasjon av arbeids- og familieliv. Sosiale spørsmål i forhold til boligpolitikk og bypolitikk er også med under komiteens mandat. Det samme gjelder sysselsettingsspørsmål.
  • oppfølging av Europarådets barneprogram som er delfinansiert av Norge.
  • hjelp til nye medlemsland som ønsker teknisk eller annen ekspertise på de enkelte fagområder.

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Alfred Kvalheim, tlf. 22 24 84 65

Lagt inn 12. november 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen